Dom > Novosti > Sadržaj

Шта је ПСА генератор азота

Jun 13, 2020

ПСА је нова технологија за одвајање гаса. Његов принцип је употреба молекуларног сита за одвајање гасне смеше разликом у ГГ "адсорпционом ГГ"; перформансе различитих молекула гаса. Користи ваздух као сировину и користи високо ефикасан и веома селективан чврсти адсорбент. Селективном адсорпцијом азота и кисеоника раздваја се азот и кисеоник из ваздуха. ПСА генератор азота углавном се састоји од пет делова система:

PSA

Систем за пречишћавање компримованог ваздуха

Систем за пречишћавање компримованог ваздуха састоји се од филтра цевовода, сушилице за замрзавање, финог филтра, супер финог филтра, одмашивача активног угља, аутоматског вентила за одводњавање, кугличног вентила, итд. Ово је за испитивање молекула угљеника. Будући да компримовани ваздух компресора за ваздух обично садржи количине уља, воде и честица прашине у траговима, ове нечистоће ће смањити адсорпциони капацитет молекуларног сита угљеника, па компримовани ваздух мора да се одстрани, одстрани и испразни пре уласка у систем за одвајање кисеоника и азота.


Систем резервоара за ваздух

Систем резервоара за ваздух састоји се од резервоара за ваздух, сигурносног вентила, кугластог вентила, кугличног вентила, манометра и тако даље. Функција система резервоара за ваздух осигурава да систем за одвајање кисеоника и азота неометано користи гас. Када се укључи систем за одвајање кисеоника и азота, спречава се да брзина тренутног протока ваздуха буде пребрза, што утиче на ефекат пречишћавања ваздуха, побољшавајући квалитет компримованог ваздуха који улази у адсорбер и продужава век молекуларног сита. Истовремено, када се адсорпциони торањ пребаци, он такође обезбеђује ПСА уређају за одвајање кисеоника и азота великом количином компримованог ваздуха потребном за брзо повећање притиска у кратком времену, тако да се притисак у адсорпционом торњу брзо повећава на радни притисак, обезбеђујући поуздану и стабилну опрему. трцати.


Систем за одвајање кисеоника и азота

Систем за одвајање азота од кисеоника састоји се од адсорпционог торња, молекуларног сита угљеника напуњеног у торњу, пнеуматског вентила, пригушивача, вентила за гас, компресионог цилиндра и манометра. Систем раздвајања кисеоника и азота је основни део раздвајања ваздуха. Главно тело су две адсорпционе куле напуњене молекулским сито. Када чисти компримовани ваздух уђе у адсорпциони торањ, О {{2}}, ЦО {{2}} и трагови Х {{2}} О адсорбује се помоћу молекуларног сита угљеника. , а азот се изводи на излазном крају. Кад један торањ ствара апсорпцију азота, други торањ избацује О {{2}}, ЦО {{2}} и Х {{2}} О адсорбован у молекуларном сито из микропора кроз декомпресију да би се остварила регенерациона десорпција молекуларног сита. Две куле наизменично врше адсорпцију и регенерацију и непрекидно стварају азот.


Систем азотног пуфера

Душични систем пуњења састоји се од пуфер-резервоара, мерача протока, филтра прашине, регулатора притиска, лептирастог вентила, сигурносног вентила итд. Главна функција је уравнотежити притисак и чистоћу азота издвојеног из система за одвајање душика и кисеоника како би се осигурало континуирано снабдевање азота. Истовремено, када се адсорпциони торањ регенерише до адсорпционог прекидача, он ће део складиштеног квалификованог азотног гаса напунити заштитним слојем адсорпционог торња, а такође има функцију помагања повећања притиска адсорпционог торња.


Електрични управљачки систем

Електрични управљачки систем састоји се од програмибилног ЦПУ регулатора, троструког извора плина, магнетног вентила, индикаторске лампице, анализатора азота итд. Углавном се уграђује у електрични контролни орман. Главне функције електричног регулацијског система су покретање и заустављање опреме, индикатор радног статуса, звук грешке и аларм аларма, приказ чистоће, вожња пнеуматског вентила према заданој процедури, даљински приказ и управљање итд.