Dom > Novosti > Sadržaj

Разлика између индустријског генератора кисеоника и медицинског генератора кисеоника

Nov 21, 2020

1. Дефиниција кисеоника у генератору кисеоника:

Индустријски кисеоник: односи се на кисеоник који се користи у индустрији. Индустријски кисеоник углавном захтева само чистоћу кисеоника и нема посебне захтеве за друге санитарне услове. У исто време садржи и прекомерну количину угљен-моноксида, метана и других штетних гасова, а такође је висок и садржај влаге, бактерија и прашине. Индустријски кисеоник се углавном користи за заваривање, заваривање гасом, сечење гасом итд.


Медицински кисеоник: односи се на висококвалитетни кисеоник са концентрацијом кисеоника већом од 93%. Користи се за помоћно лечење респираторних болести, срца и цереброваскуларних болести узрокованих хипоксијом за ублажавање симптома хипоксије; може се користити и за удисање кисеоника у здравственој нези или за брзо ублажавање умора након интензивног менталног и физичког рада.


2. Концентрација и чистоћа кисеоника

Индустријски кисеоник: Концентрација кисеоника је више од 90% како је квалификована, са ниском чистоћом и многим нечистоћама.

Медицински кисеоник: Концентрација кисеоника је више од 93% квалификована, високе чистоће, мало нечистоћа, без боје и мириса.

oxygen generator