Dom > Novosti > Sadržaj

Предности генератора азота који се користе у прехрамбеној индустрији

Jan 09, 2021

Генератор азота за конзервацију хране је генератор азота високе чистоће, посебно дизајниран за индустрију паковања и конзервирања хране, заснован на напредном принципу адсорпције променљивог ПСА притиска, користећи молекуларно сито угљеника за одвајање азота и кисеоника из компримованог ваздуха. Пружа сув, континуиран и чист азот за паковање хране, мешање пића, складиштење воћа и поврћа, фумигацију житарица, пухање азота из хране, итд. Има брзу брзину производње азота, високу чистоћу, компактну структуру, погодно кретање, ниска улагања, лако одржавање , аутоматско управљање микрорачунаром, уштеда енергије и друге функције.


Специјални генератор азота за прехрамбену индустрију погодан је за складиштење зеленог зрна, амбалажу за пуњење азота храном Пенгхуа, конзервирање поврћа, заптивање вина (конзервирање) и конзервацију итд.

food industry

Природа азота:

1. Пошто су хемијска својства азота стабилна, он може имати конзервативни ефекат; друго, може спречити ломљење крхке хране (попут чипса) током транспорта


2. Гас азота је стерилан, без прашине и без мириса, удовољавајући захтевима азота које захтева индустрија складиштења и конзервирања хране.


Улога пуњења азотом у паковању хране:

1. Антикорозивно и свеже одржавање: Погоршање хране је углавном узроковано реакцијом оксидације под дејством О2 и поспешује размножавање микроорганизама и бактерија да узрокује погоршање хране. Као врста гушећег инертног гаса, Н2 може да се угуши и спречи ширење бактерија у храни. Сврха употребе Н2 је уклањање О2 и успоравање оксидације и дисања хране. Растворљивост Н2 у води и уљу је врло мала, а адсорпција Н2 храном је такође мала. Стога је азот бољи гас за очување и очување хране.


2. Заштитите облик хране: Амбалажа пуњена азотом такође може играти добру улогу у заштити облика хране изнутра: спречити разбијање хрскаве и крхке хране; избегавајте неравнотежу притиска између унутрашњих и спољних притисака и притиска да спакујете упаковану храну, учините њену текстуру тврдом; чак и храна неправилних облика може одржавати лепоту површине паковања и смањити пропадање хране због оштећења амбалажног материјала узрокованих површинским наборима.


3. Гас за производњу пива, вина и воћних сокова: После ферментације, азот чистоће 98% или више користи се као производни гас за филтрацију, транспорт, повратни притисак, конзервирање и друге процесе. Азотни издувни гасови могу ефикасно да избегну Штета кисеоника може побољшати стабилност укуса пива и вина и избећи многе проблеме као што је ГГ; и ГГ "седимент ГГ".


Принцип рада машине за пуњење азота храном:

Генератор азота за адсорпцију са променљивим притиском (генератор азота, генератор азота) користи компримовани ваздух као сировину и користи молекулско сито високих перформанси од угљеника за селективну адсорпцију кисеоника и азота за директну производњу азота.


Пречишћени компримовани ваздух се адсорбује под притиском и десорбује под смањеним притиском под дејством адсорпције са променљивим притиском. Због кинетичког ефекта, брзина дифузије молекула кисеоника са мањим кинетичким пречником у микропорама молекуларног сита угљеника је много већа од оне молекула азота. Пре него што адсорпција достигне равнотежу, азот се обогаћује у гасној фази и добија се азот производа. Затим се декомпресијом до нормалног притиска адсорбовани азот и друге компоненте нечистоћа десорбују да би се постигла регенерација молекуларног сита угљеника.


Генератори азота за адсорпцију са променљивим притиском (генератори азота, генератори азота) обично користе два паралелна адсорбера, отварају и затварају пнеуматски вентил кроз програмски контролер ПЛЦ, наизменично покрећу операције адсорпције притиска и регенерације декомпресије и непрекидно доводе сировине, континуирану производњу азота.


Системске функције

● Погодно покретање, брза производња азота, стабилан азот и континуирана производња гаса.

● Контрола микрорачунара, мали отисак, мало шума, потпуно аутоматски рад, погодно кретање итд.

● Називни проток и чистоћа гасова производа се аутоматски подешавају.

● Чистоћа азота, детекција и анализа протока на мрежи, неквалификовани звучни и светлосни аларм.

● Безбедан рад, без надзора, повезан даљински управљач.


Par

ne